Sikkerhedshul er fundet i alle processorer

Alle Intel og AMD processorer er ramt af et sikkerhedshul, hvilket betyder at stort set alle computere og servere kan være sårbare.

Det nye år er startet med den uheldige nyhed at der er fundet sårbarheder, der påvirker Intel, AMD og ARM arkitekturer. Sårbarhederne, der hedder Meltdown og Spectre, er en hardware fejl der udnytter kritiske sårbarheder i processorer.

Dette betyder at programmer får mulighed for at stjæle data, imens det behandles på computeren. Selvom programmer typisk ikke har tilladelse til at læse data fra andre programmer, kan et ondsindet program udnytte sikkerhedshullet og få fat i data der er gemt i hukommelsen af andre kørende programmer. Dette omfatter dine adgangskoder gemt i din browser, personlige fotos, e-mails, onlinemeddelelser og endda forretningskritiske dokumenter.

Det er ikke muligt at blive angrebet eksternt fra. Så for at hackere kan udnytte sikkerhedshullet, kræver det at de får en vej ind i jeres systemer. Dette kan bl.a. være gennem malware, virus eller lignende.

Her kan du visuelt se en forklaring omkring sikkerhedshullet og hvordan det fungerer i praksis:

Hvad kan vi gøre ved dette problem?
Producenterne har meldt ud at alle computere, servere mv. skal opdateres med de nyeste Windows opdateringer og BIOS samt firmware også skal opdateres til nyeste version.

Kontakt os for at høre nærmere omkring sikkerhedshullet og hvordan det kan løses på jeres systemer.

 +45 76 11 90 02
  info@centex.dk