Remote Backup

 

Backuptyper

Udover almindelig filbackup, og backup af forskellige typer databaser, kan Remote backup også håndtere nedenstående.

Postkassebackup

Med en standard Remote Backup tages der backup af hele Exchange databasen.
Men ønskes individuelle postkasser genskabt, og ikke hele databasen, så kan postkassebackup tilkøbes pr. bruger.

Lokal kopi

Der laves sideløbende backup eksternt for at sikre data mod f.eks. brand. Licensen til lokal kopi er gratis.

Minutbackup

Med en lokal ekstern harddisk, kan Centex Remote Backup tage løbende backup døgnet rundt og dermed kan man genskabe nye filer der f.eks. er oprettet i sidste time. Licensen til Minut-Backup er gratis.

Opbevaring

Centex’ serverrum er beskyttet af tykke ståldøre og er sikret med tyverialarm. Serverne overvåges desuden døgnet rundt, og der alarmeres til Centex’ medarbejdere hvis en server går ned eller temperaturen i serverrummet stiger over grænseværdien.De fleste virksomheder har i dag en velfungerende backup, typisk foregår det på bånd. Som en erstatning eller et supplement til denne rutine kan man nu kopiere sine data ind på sit eget personlige drev hos Centex. Data er krypterede og kan kun læses af den pågældende virksomhed.
Hos kunden installeres et klientprogram som sørger for kryptering og overflytning af data. Man vælger de data ud der skal sikkerhedskopieres og lader processen køre hver nat f.eks. kl. 23.00. Første gang laves en komplet backup, herefter vil det kun være differencerne der overføres.
Centex tilbyder levering af data øjeblikkeligt i tilfælde af nedbrud.